Begeleiding voor sporters van verschillende niveaus

Mijn specialisatie is het begeleiden van verschillende groepen sporters. Om het overzichtelijk te houden zijn zij ingedeeld in drie groepen:

  1. Sporters die weinig tot nooit aan sporten hebben gedaan. Dit zijn beginners die hun leven op een positieve en actieve manier willen veranderen.
  2. Sporters die door omstandigheden een periode niet hebben kunnen trainen en het sporten weer willen oppakken.
  3. Sporters die geregeld in de sportschool te vinden zijn. Deze sporters willen begeleid worden bij het behalen van hun doelstellingen. Daarnaast willen ze geadviseerd worden op het gebied van voeding en trainingen.

Deze drie groepen moeten allemaal op een andere manier worden benaderd, daarom is een persoonlijk advies altijd handig. Uiteraard wordt er gedifferentieerd tussen deze 3 groepen, iedereen start op zijn of haar niveau.

Wat kun je van mij verwachten?

Ik probeer alle groepen optimaal van dienst te zijn met persoonlijke adviezen, oefeningen en trainingen die voor iedere persoon afzonderlijk zijn samengesteld. Iedere groep wordt op een andere manier benaderd. Dat spreekt natuurlijk voor zich, want nieuwe sporters en ervaren sporters zijn niet even ver in hun trainingsschema.

Bij nieuwe sporters wordt rustig begonnen met het geven van richtlijnen, het bespreken van doelstellingen en het geven van adviezen op het gebied van training en voeding. We beginnen dus rustig aan met het opbouwen van een conditie, het kweken van spiermassa of met afvallen. Ben je klaar voor een fellere aanpak of wil je meer sporten? Dan wordt het trainingsschema aangepast en krijg je een vervolgschema. Op deze manier probeer ik samen met jou je doelen te behalen. Samen gaan wij voor het behalen van je persoonlijke doelstelling(en), of dit nu strak, slank, gespierd of gewoon lekker in je vel voelen is.